Новини

Деца от Плевен с медали от „Деца на колела 2019” в Ловеч

Неотдавна, в края на Август, в Ловеч се проведе състезанието „Деца на колела 2019”, в което участваха 11 състезатели от Плевен. Калоян Янкулов и Боби Крумов спечелиха златни медали в своите групи, а Мирослав Янкулов - сребърен медал.

В шестото поредно издание на  „Деца на колела“ участваха над 130 деца и младежи от цялата страна. Състезанието по традиция се провежда в парк „Стратеш“ по две различни трасета – едно късо и по-леко трасе за най-малките до 9 години и едно интересно еднокилометрово трасе включващо най-различни елементи и препятствия, като виражи, скокове, стръмни участъци и камъни за по-големите.
 В неделя най-добро време постигна 15-годишният Димитър Мазнейков от град Петрич, който успя да се спусне за време от 1:21.40 мин., което заслужено го нареди на първото място в категория 15-16. В по-малката възрастова група на 13-14 годишните най-бърз беше плевенчанинът Калоян Янкулов, който с победата си в Ловеч си осигури и победата в сериите за 2019. На второ и трето място след него се наредиха Роберто Василев и Иван Коцев. При 10-12 годишните победата завоюва Енчо Янков представителя на отбора на „Райдърс Юнайтед“ с време от 1:33.20 мин., но за съжаление точките спечелени от състезанието не му достигнаха да спечели крайното класиране в сериите и той остана на втора позиция. Втори в Ловеч и първи в турнира се класира бургазлията Росен Ранков, а трети в състезанието и в сериите се класира Мартин Кущинаров от град Девин.
Събитието се  проведе с финансовата подкрепа на Община Ловеч, a за всички участници и победители в надпреварата имаше осигурени много награди предоставени от магазини SLS.

DGE DH Team


Деца на колела в Ловеч за шеста поредна година

„Деца на колела“ се провежда в Ловеч за шеста поредна година

 

 

Детското велосъстезание ще се проведе в града на 31 август- 1 септември 2019 г.

 

За шеста поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата. 

„Деца на колела“ ще се проведе на 31 август- 1 септември (събота и неделя), като част от спортния календар на града. Събитието се финансира се изцяло от община Ловеч, а участието в него е напълно безплатно. 

През последните години в състезанието се включват близо стотина участници от цяла България на възраст от 4 до 18 години, а целта на организаторите е тази година участниците да са още повече.

Състезанието се провежда в емблематичния за града парк Стратеш по специално изградено трасе за спускане. Трасето е с дължина около един километър и е изпълнено с разнообразни елементи, като скокове, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години се подготвя отделно трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни, технични участъци.

 

В състезанието могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18-годишна възраст, като е необходимо да се регистрират онлайн на място в отредените часове за регистрация. Задължително условие за всички участници е да карат с каска и да имат необходимата екипировка.

Състезанието е включено и в календара на Българския колоездачен съюз.

ПРОГРАМА:

Събота, 31 Август

10:00 - 12:00 - Регистрация | Езерото в парк Стратеш |

10:00 - 12:30 - Тренировки деца до 9 години

13:00 Старт състезание деца до 9 години

Награждаване след финала на състезанието

12:00 – 18:00 – Оглед на трасето за големи

16:00 – 18:00 – Регистрация | Езерото в парк Стратеш |

 

Неделя, 1 Септември

8:30 – 10:00 – Регистрация | Финална зона, Кожарски техникум |

9:00 – 12:00 – Тренировка

12:30 – Квалификация

15:00 – Финали

17:00 – Награждаване.


Виж състезанията на Българските колоездачни серии

Пълният списък на състезанията в календара за 2019 във всички серии и дисциплини на Българските колоездачни серии вече могат да се видят онлайн.

Платформата обединява големите състезания по планинско колоездене в различни дисциплини и създава система за администрирне на отбори и индивидуални състезатели. Всички състезания в календара са утвърдени и се провеждат под единен регланент, с  общо класиране и ранкинг система.

През 2019 са предвидени общо 28 старта в различните видове серии -  Ендуро, Даунхил, Детски, Кроскънтри Олимпик и Кроскънтри Маратон.

До Плевен най-близкото състезание е в Ловеч на 31.08 - 01.09.2019 (събота и неделя)  - KIDS DH #6 Lovech ». Това е Шестото издание на„Деца на колела“ в Ловеч.

Състезанието е за деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст.

Съботният ден винаги е отреден за най-малките, които се разпределят в три възрастови групи: 3-4, 5-7 и 8-9 годишните. За тях организаторите подготвят по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парк „Стратеш“.

В неделя се провежда състезанието за големите, което беше и финалния кръг от Българските детски байк серии за 2019, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Повече информация можете да намерите на

www.race-series.com

Всички събития са тук

https://race-series.com/events


Ученици в Ловеч: Живей, карай колело и рециклирай!

"Живей, карай колело и рециклирай" – такъв плакат издигнаха учениците в Ловеч, които подкрепиха кампанията на шведската екоактивистка  Грета Тунберг „Петъци за бъдеще“. Децата са убедени, че колкото по-малко автомобили се движат, толкова по-чиста ще е природата.

 В Световния ден на Земята, децата носеха освен плакати, много рисунки, графики и фигури от пластмасови бутилки, настояващи за щадящо отношение към природата. На плакатите пишеше  „Нека пазим Земята чиста“, „Живей, карай колело и рециклирай“, „Земята, нашият дом“ . 

Участниците четоха още призиви и стихове, а на финала всички се хванаха на българско хоро.


Мобилното приложение „Велошампион“ е в помощ на малките колоездачи

Пред учениците на  СУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч  миналата седмица бе демонстрирано новото мобилно приложение „Велошампион“.

То е достъпно в адрес https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.uab.cycle

Приложението представлява игра-тест с въпроси и отговори за деца от 6 до 12 години, които са колоездачи. Целта е по занимателен начин да се образоват малките участници в движението и да се осигурят навици, свързани с безопасността на движението.

Децата могат да научат основните пътни правила за безопасно каране на велосипед, чрез решаване на тест с 9 нива на трудност. Разполага и с тест, който трябва да бъде решен за време, както и такъв за напреднали. Децата посрещнаха с радост играта и отговаряха с готовност на въпросите. За отбелязване е, че понякога има повече от един верен отговор.


Шестото издание на„Деца на колела“ ще се проведе в Ловеч през септември 2019 г.

Шестото издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст – „Деца на колела“ , ще се проведе в Ловеч в началото на септември 2019 г.

Участниците в миналогодишното издание бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботният ден винаги е отреден за най-малките, които се разпределят в три възрастови групи: 3-4, 5-7 и 8-9 годишните. За тях организаторите подготвят по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парк „Стратеш“. 

В неделя се провежда състезанието за големите, което беше и финалния кръг от Българските детски байк серии за 2019, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата обикновено е много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1-километровото трасето. Пистата включваразнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други.

Детските байк серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч. В тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Повече информация можете да намерите на www.race-series.com

 


.

.