Новини

Виж състезанията на Българските колоездачни серии

Пълният списък на състезанията в календара за 2019 във всички серии и дисциплини на Българските колоездачни серии вече могат да се видят онлайн.

Платформата обединява големите състезания по планинско колоездене в различни дисциплини и създава система за администрирне на отбори и индивидуални състезатели. Всички състезания в календара са утвърдени и се провеждат под единен регланент, с  общо класиране и ранкинг система.

През 2019 са предвидени общо 28 старта в различните видове серии -  Ендуро, Даунхил, Детски, Кроскънтри Олимпик и Кроскънтри Маратон.

До Плевен най-близкото състезание е в Ловеч на 31.08 - 01.09.2019 (събота и неделя)  - KIDS DH #6 Lovech ». Това е Шестото издание на„Деца на колела“ в Ловеч.

Състезанието е за деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст.

Съботният ден винаги е отреден за най-малките, които се разпределят в три възрастови групи: 3-4, 5-7 и 8-9 годишните. За тях организаторите подготвят по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парк „Стратеш“.

В неделя се провежда състезанието за големите, което беше и финалния кръг от Българските детски байк серии за 2019, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Повече информация можете да намерите на

www.race-series.com

Всички събития са тук

https://race-series.com/events


Ученици в Ловеч: Живей, карай колело и рециклирай!

"Живей, карай колело и рециклирай" – такъв плакат издигнаха учениците в Ловеч, които подкрепиха кампанията на шведската екоактивистка  Грета Тунберг „Петъци за бъдеще“. Децата са убедени, че колкото по-малко автомобили се движат, толкова по-чиста ще е природата.

 В Световния ден на Земята, децата носеха освен плакати, много рисунки, графики и фигури от пластмасови бутилки, настояващи за щадящо отношение към природата. На плакатите пишеше  „Нека пазим Земята чиста“, „Живей, карай колело и рециклирай“, „Земята, нашият дом“ . 

Участниците четоха още призиви и стихове, а на финала всички се хванаха на българско хоро.


Мобилното приложение „Велошампион“ е в помощ на малките колоездачи

Пред учениците на  СУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч  миналата седмица бе демонстрирано новото мобилно приложение „Велошампион“.

То е достъпно в адрес https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.uab.cycle

Приложението представлява игра-тест с въпроси и отговори за деца от 6 до 12 години, които са колоездачи. Целта е по занимателен начин да се образоват малките участници в движението и да се осигурят навици, свързани с безопасността на движението.

Децата могат да научат основните пътни правила за безопасно каране на велосипед, чрез решаване на тест с 9 нива на трудност. Разполага и с тест, който трябва да бъде решен за време, както и такъв за напреднали. Децата посрещнаха с радост играта и отговаряха с готовност на въпросите. За отбелязване е, че понякога има повече от един верен отговор.


За най-малките! Навън с любимите Disney герои.

Нови цени на ВЕЛОСИПЕДИ ЗА БАЛАНС и каските Winnie The Pooh и Mickey Mouse

Disney. Намалението важи до изчерпване на количествата.

 


Шестото издание на„Деца на колела“ ще се проведе в Ловеч през септември 2019 г.

Шестото издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст – „Деца на колела“ , ще се проведе в Ловеч в началото на септември 2019 г.

Участниците в миналогодишното издание бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботният ден винаги е отреден за най-малките, които се разпределят в три възрастови групи: 3-4, 5-7 и 8-9 годишните. За тях организаторите подготвят по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парк „Стратеш“. 

В неделя се провежда състезанието за големите, което беше и финалния кръг от Българските детски байк серии за 2019, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата обикновено е много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1-километровото трасето. Пистата включваразнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други.

Детските байк серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч. В тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Повече информация можете да намерите на www.race-series.com

 


.

.